Опознавателна игра "Опознай и избери"

По случай Международния ден на младежта – 12 август  се проведе  младежка състезателна игра под надслов: „Опознай и избери!”

   Състезателната игра се организира от Сдружение ИМКА Габрово в партньорство с Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово, които в Международния ден на младежта  предизвикаха участниците да преминат през две опознавателни мисии  на територията  на община Габрово – мисия «Доброволец» и мисия «Активен». Целта на мисиите е младежите да се запознаят с работата на институциите и организациите, работещи в сферата на доброволчеството, младежките дейности и пазара на труда, да научат повече за възможностите, които те предлагат за младите хора.

   Въпреки топлото време 18 младежи се включиха в играта и успяха да преминат през всички институции и организации по предварително изготвените маршрути. Във всяка организация те трябваше да се справят с предизвикателството да отговорят на въпроси за тяхната дейност. Всички отбори финишираха успешно с усмивка налице пред сградата на ИМКА Габрово.

   Победителите в мисия «Доброволец» и мисия «Активен» са както следва: Маргарита Горанова и Александър Иванов и Станимир Тепавски и Ивайло Божков, и четиримата представители на БМЧК Габрово.

   Участниците в играта отправиха своите пожелания към всички млади хора по света по случай Международния ден на Младежта.

   Младежите, които не успяха да се включат в играта на 12 август ще имат възможност да участват във второто издание на опознавателната игра през есента.. В нея ще има 3 допълнителни опознавателни маршрута, т.е. мисии - мисия «Гражданин», мисия «Култура» и мисия «Образование». Искрено се надяваме, че идеята на опознавателната игра ще привлече вниманието на още много млади хора от нашия град.

С благодарност към всички участници в играта и към фотографа на събитието - Елиза Делиева.

Повече информация можете да получите на тел. 066 805419 и 0879123687, на място в офиса  на Сдружение ИМКА, фейсбук страница на ИМКА Габрово или на: www.ymca-gabrovo.org;

                Проект «Опознай и избери!» се осъществява с подкрепата на Община Габрово, Програма Младежки дейнсти от  бюджета на община Габрово за 2015г., по договор № 321-ОСД-15