"Да се забавляваме и даряваме заедно"

На 07.06.2015 доброволците на Младежка банка Габрово, домакинствана от ИМКА Габрово, проведоха благотворителна семейна инициатива под надслов "Да се забавляваме и даряваме заедно", която се проведе пред сградата на ИМКА и прилежащите й тревни площи.

Празникът продължи от 11:00 до 15:30ч., като започна с лекция на психолога Ева Цветанова, в рамките на Училище за родители, на тема «Добри практики за позитивно родителство». След това гостите имахa възможност да се включат в разнообразните дейности планирани специално за тях – въжено-дървени конструкции, чрез които дори и най-малките посетители на събитието показаха своята смелост; творчество – в него участниците доказаха своята сръчност и изобретателност; пункт "Игри на ИМКА ", Baby-кът, а също така и специално място, където всички можеха да поиграят групови игри като «Не се сърди човече» и «Twister». За родителите най-привлекателно се оказа барбекюто и различните вкусотийки , приготвени от майстор готвач. Инициативата беше съпроводена от музикално озвучаване, много танци и забава. Накрая всички гости имаха възможност да участваха в томбола с многобройни награди. На информационната маса семействата можеха да разгледат и закупят изработен от нашите доброволци декупаж на стъкло и моливи, както и ръчно направените тефтери и кутии.

В събитието се включиха младежи и семейства от региона, клиенти на Център за обществена подкрепа ИМКА, семейства на деца участвали в летните програми на ИМКА, дори семействата на самите доброволци. С помощта на всички наши гости Младежка банка Габрово успя да набере, под формата на дарения, сумата от 414,48лв . Тя ще бъде използвано като част от фонда на Младежка банка Габрово, който ще бъде грантово разпределен за финансиране на младежки проекти на територията на Община Габрово.

Екипът на Младежка банка в Габрово благодари на всички, които се включиха в инициативата.

Мисията на Младежка банка в Габрово е да развива и популяризира младежкото лидерство, дарителство и включване в различни дейности в полза на общността.