Halloween party at YMCA 2015 / ХЕЛОУИН парти в ИМКА 2015

152 лева събра благотворителното парти за Хелоуин на Младежка банка Габрово

Събраните средства ще допълнят фонда на Младежката банка Габрово и ще бъдат използвани за финансиране на младежки проекти.

На 30.10.2015г. доброволците на Младежка банка Габрово, домакинствана от ИМКА Габрово организираха детско празненство по повод Хелоуин.  

На празненството присъстваха над 50 деца на възраст между 6 и 12 години. Както всички знаем на Хелоуин се обличаме в страшни костюми, слагаме си грим и прогонваме злите духове от нашия свят. Тези, които не се бяха подготвили за празника си избраха костюми от нашия страшен гардероб и бяха гримирани от доброволците на Младежка банка Габрово.

В края на празненството всички заедно похапнаха домашно направени сладкиши и разбира се много бонбони.

  Празненството по повод Хелоуин бе част от поредицата «събития с кауза», които ИМКА Габрово реализира през 2015 година. Набраните средства от това събитие са в размер на 152 лева и ще допълнят фонда на Младежка банка Габрово, който подкрепя реализирането на проекти, насърчаващи гражданската активност и детското и младежко участие.

            Младежка банка е уникален метод за въвличане на младите хора в дарителството, въведен от Фондация “Работилница за граждански инициативи” през 2012 г. Младежката банка представлява комисия за отпускане на грантове за финансиране на младежки инициативи. Средствата,  с които се финансират младежките проекти са събрани от различни дарителски инициативи. В момента Фондация “Работилница за граждански инициативи” подкрепя 13 младежки банки в 13 български града. Младежката банка в Габрово е една от тях.

Фотограф на събитието - Боян Пенчев

Настоящата публикация стана възможна благодарение на Фондация “Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка” с финансовата подкрепа на Фондация“Чарлз Стюарт Мот“.

Повече за дейността на ИМКА Габрово и Младежка банка в Габрово можете да откриете на нашия Интернет адрес: www.ymca-gabrovo.org и във фейсбук: ИМКА Габрово (YMCA Gabrovo) или Младежка Банка ГабровоYouth Bank Gabrovo.,

Екипът на Младежка банка Габрово и ИМКА Габрово