Среща "Как да подготвим децата за първи клас"

Ранното детско развитие – от раждането до 8-годишната възраст изисква подкрепа за детето в процеса на израстване и развитие за разкриване на пълния му потенциал. Това разбиране на ИМКА-Габрово е залегнало в основата на проекта „За повече детски усмивки“. Част от проекта предвижда поредица от дейности, насочени към 30 деца на възраст от 5 до 7 години от детска градина „Мики Маус“, както и към 30 начални учители, възпитатели и специалисти, които се обучават и прилагат нови методи на работа с децата и родителите. През обучение как да подкрепят децата си преминават и родителите, включени в проекта. В поредица от материали на страниците на вестника разказахме за усилията на педагози и психолози за съвместна работа в интерес на детето. През тази седмица родителите на деца от предучилищните групи в детска градина „Мики Маус“ се опитаха да отговорят на въпроса как се чувстват като родители на първокласници и с голям интерес изслушаха напътствията на психолога Ева Цветанова на тема „Подготовка на детето за училище“ – една от най-важните промени в живота на децата и родителите.

Проект "За повече детски усмивки" се осъществява с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Дъга” с финансовата подкрепа на Фондация „Велукс”.

Повече информация свързана с  проекта и предлаганите услуги в ИМКА Габрово межете да намерите на страницата на организацията: www.ymca-gabrovo.org , във фейсбук: ИМКА Габрово (YMCA Gabrovo) или на място в офиса на ИМКА-Габрово; телефони за контакт: 066 805419, 0879123688.