Трето издание на младежката игра "Опознай и избери" - мисия Гражданин

Уважаеми колеги, партньори, младежи,

МИКЦ ИМКА Габрово организира инициативата „Опознай и избери” за трети път в Габрово

В рамките на изпълнение на проект „Утвърждаване на младежките услуги и надграждане на капацитета на МИКЦ Габрово”, който се осъществява с подкрепата на Министерството на младежда и спорта чрез Националната програма за младежта (2016-2020) в партньорство с Община Габрово, МИКЦ ИМКА Габрово организира за трети път в Габрово вече традиционната младежка опознавателна и интерактивна игра «Опознай и избери» - мисия «Гражданин на Габрово».

Инициативата «Опознай и избери» се провежда за трети пореден път в града и за това време тя доказа положителното си влияние върху младежите в Габрово и областта и върху техните ежедневни избори, насочени както към професионалното им ориентиране, така и към  личното им израстване

Планираната дата за играта «Опознай и избери» - «Мисия Гражданин» е 11 октомври 2017 година /сряда/ с начало в сградата на ИМКА в Габрово и с продължителност от 15:00 до 17:30 часа. А награждаването - в 18:00 часа

 Предвиден е един общ маршрут «Мисия Гражданин» за посещение  на специфични местни, регионални и културни институции и организации, които работят  в сферата на младежката активност. Някои от тях са Областна дирекция на МВР Габрово, Областен информационен център Габрово, Регионален исторически музей, спортни клубове и др.

Целта на играта е да насърчи младежката активност и участие, да осигури възможност младежите да се запознаят с местоположението и дейността на отделни организации и институции в Габрово и областта, които имат отношение към реализирането на местните, регионални и национална политики за младежта. Сигурни сме, че веднъж посетили еи институции и запознали се лице с лице с техни представители ще придобиете увереност в общуването с тях.

Новият елемент в играта тази година е включването на част от спортните клубове в Габрово, с цел популяризиране на конкретния спорт и привличането и насърчаването на повече младежи да използват спорта в своето ежедневие.

Всеки отбор в играта ще премине през 10 пункта /организации/ в Габрово, като ще бъде предизвикан да изпълни определена задача, след която успешно ще има възможността да премине към следващата институция.

Ако сте млад човек и обичате предизвикателствата и може да отделите малко от свободото си време - включете се в третото издание на опознавателната игра "Опознай и избери"!

МИКЦ ИМКА Габрово кани всички млади хора на възраст между 14 и 19 години да се запишат за участие в играта «Опознай и избери» - «Мисия Гражданин» като екип /състезателна двойка/ в онлайн формата: https://goo.gl/forms/tnOgzioxtH7SYZ632, както и на място в офиса на ИМКА Габрово. И все пак говорим за състезание, така че за най- добре справилите се отбори ще има и награди. Побързайте и се запишете.

Допълнителна информация, свързана с проекта и провеждането на опознавателната игра «Опознай и избери!», може да получите на място в офиса на ИМКА-Габрово, на имейл: office@ymca-gabrovo.org или на  телефон: 0878/ 205 321 – Андреана Недева – специалист „Инициативи за свободното време”, МИКЦ Габрово.

Инициативата се реализира по проект „Утвърждаване на младежките услиги и надграждане на капацитета на МИКЦ Габрово”, който се осъществява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта по договор 25-00-49/16.12.2016г.

Повече информация свързана с началото на проекта и предлаганите младежки услуги межете да намерите на страницата на организацията: www.ymca-gabrovo.org , във фейсбук: ИМКА Габрово (YMCA Gabrovo) или ИМКА - Габрово МИКЦ-Габрово или на място в офиса на ИМКА-Габрово; телефони за контакт: 066 805419, 0879123688

Екипите на ИМКА Габрово и МИКЦ Габрово